Ledare men inte chef

Att leda andra utan att vara chef

Att leda utan att vara chef är utbildningen för dig som arbetar som informell ledare. Kanske arbetar du inom någon idrottsorganisation eller inom ditt företag. Att vara en ledare är ett större ansvar en vad man kan tro. En bra ledare bli ofta en förebild, någon som får hantera frågor som denne har utbildning för och också andra frågor. Inte sällan kan det bli ganska privat, något som sägs i förtroende just för att ledaren har blivit en förebild. Ledarskap är något naturligt i våra miljöer, det syns redan bland barnen på dagis, bland olika umgängen, på stora företag samt på politiska organisationer. Även i jämlika samarbeten kommer vi inte undan det faktum att någon eller några måste ta en ledande roll.

Ledare men inte chef med sunt ledarskap i fokus

Vem avgör om du är en bra ledare eller inte? Det är givetvis upp till var och en. Alla bör ha i åtanke att människor upplever saker och ting olika, ofta beroende på vad de har i bagaget. Du borde kunna rannsaka dig själv och känna med gott samvete att du är en bra ledare, det är en bra start. Sedan är det såklart upp till dem du leder, oavsett om det är din personal eller ett idrottslag. Att vara ledare men inte chef, innebär ofta att man har ansvar över själva gruppen. Ett sunt ledarskap är i fokus, målsättningen behöver inte alltid vara i vinstsyfte.

Oavsett om du har många års erfarenhet av att vara ledare men inte chef, eller om du är nybörjare så finns det alltid saker att förbättra i sitt ledarskap. Ta dig i kragen och gå en ledarskapsutbildning som skulle lyfta dig från bättre till bäst. Varför nöja sig? Personlig utveckling är bland den bästa presenten du kan ge dig. Och i ett fält du brinner för och tillbringar mycket tid känns det mest logiskt att börja.

Varför denna ledarskapsutbildning?

En ledarskapsutbildning vänder sig till dig som i praktiken är ledare utan att ha en formell chefstitel och till dig som till vardags leder grupper, projekt, avdelningar eller andra sammansättningar på någons uppdrag. Eller som kanske av andra ses som den verkliga ledaren.

Utbildningen är dock minst lika användbar för dig som har ambitionen och målet att bli ledare och chef och behöver lära dig mer om grunderna i ledarskap och kommunikation. Det är projektledare, arbetsledare, teamledare, ansvariga för avdelningar eller administrativa enheter, förvaltningsansvariga och liknande funktioner.

Att leda utan att vara chef

Att leda utan formell chefstitel kan vara en utmaning.