Ledarskapsutbildning i Berlin

Söker du en förstklassig ledarskapsutbildning? Vill du att den ska äga rum i Berlin? Varmt välkommen till oss! Vi har mångårig erfarenhet av olika ledarskapsutbildningar. Vi har även ett brett kontaktnät i Berlin. Genom att gå vår kurs i ledarskap i denna stad förenar du nytta med nöje.

Berlin är Tysklands huvudstad och tillika största stad. Både till yta och folkmängd. Med sina nära 4,5 miljoner invånare är denna stad större än Hamburg. Till ytan är staden hela 892 km2 och därmed den största staden i Tyskland. Berlin är inte bara en stad, utan också en delstat. Det ter sig därför naturligt att gå en ledarskapsutbildning i just i denna stad.

Namnet Berlin kommer av berl. Ordet betyder närmast träsk eller våtmark. I sin tidiga historia bildades en ort, Cölln, som sedan växte samman med det som skulle bli Berlin. Staden grundades år 1237. B har sedan dess tjänat som huvudstad åt flera tyska stater innan dagens Tyskland. Kurfurstendömet Brandenburg, kungariket Preussen, kejsardömet Tyskland, Weimarrepubliken, Nazityskland och Östtyskland. Under åren 1949 till 1990 var Bonn huvudstad i Förbundsrepubliken Tyskland. Berlin är en plats full av historia och därigenom ledarskap. Både äldre och nutida. Att gå en ledarskapsutbildning i denna stad blir därför en flerdimensionell upplevelse.

Berlin

Berlin och ledarskap genom härskarteknikerBerlin är en av Europas mest välbesökta städer. Staden har och har haft en oerhörd betydelse i världen. Den är en viktig ekonomisk och kulturell faktor. B är även en knutpunkt för trafik i hela Europa. Samtidigt är  denna stad, som sagt, väldigt starkt förknippad med ledarskap. Otaliga ledare har haft B som sin fasta punkt i tillvaron. I denna stad finner du den inspiration och de kulturella förutsättningar som krävs för en fantastisk ledarskapsutbildning. Du får bland annat lära dig vad som kännetecknar en bra ledare. Hur du får dina medarbetare att jobba med dig. Vad som skapar sammanhållning i en organisation och mycket annat.

Att göra en sammanställning av de ledaregenskaper som utvecklats i denna stad, vore en historisk bedrift. Vi har också gjort ett försök. Du får i vår ledarskapsutbildning i Berlin lära dig en mängd teorier som utvecklats under historiens gång. Från äldre tiders kunga- och kejsardömen till moderna gestalter. Kennedys berömda ”Ich bin ein Berliner”, från 1963 och Ronald Reagans ”Riv denna mur”, från 80-talet. Det ledarskap som kännetecknat andra historiska gestalter är blir en del av ditt kursmaterial.

Sevärdheter i B som du kommer att få besöka under din ledarskapsutbildning är följande:

Riksdagshuset, Brandenburger Tor, Unter den Linden, Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, Tiergarten, Alexanderplatz, delar av muren som finns kvar med mera. Muren revs i november 1989. Kort därefter återförenades Öst- och Västtyskland till ett enat Tyskland. Din utbildning i ledarskap kommer att varvas med historia och kunskap om det som är dagens Berlin.

B har fyra kända lärosäten. FU, eller Freie Universität, Humboldt Universität, Technische Universität och Universität der Künste. Dessa är var och en för sig, kända för sin akademiska höga standard. Dessutom finns 12 folkhögskolor i denna stad. I den här miljön får du en omtumlande ledarskapsutbildning.