Ledarskapsutbildare

Ledarskapsutbildare under ledarskapsutbildning

Möt en ledarskapsutbildare på din ledarskapsutbildningEn person som arbetar som ledarskapsutbildare har ett gediget ansvar under en ledarskapsutbildning för ledare. En utbildare i ledarskap ansvarar naturligtvis för att utbilda. Men också att identifiera behovet hos de som deltar i en ledarskapsutbildning. Vart ska fokus ligga och hur arbetar jag med de verktyg som finns? Malin Trossing är vad man kan kalla en ledarskapsexpert. Hon är en person som i rollen som ledarskapsutbildare vet vad hon pratar om. Och hon brinner för sina frågor och fokuserar framför allt på att de personer som är chef ska våga bli både modigare och effektivare. Det kan nämligen vara lättare sagt än gjort i en redan väldigt sammansvetsad grupp!

Ledarskapsutbildare med teoretisk bakgrund

Det finns många olika teorier om hur du ska agera för att vara en bra chef. Och hur du ska få med och engagera dina anställda under dig. Man skulle kunna säga att det faktiskt finns lika många val till en ledarskapsutbildning som det finns teorier. En väl inarbetad teori tror ledarskapsutbildare Martin Hallenberg på, nämligen att du ska leva i nuet och vara engagerad i de frågor som du har. Som chef ska du inte halvhjärtat ge dig in i än det ena än det andra. Du ska också ha det som hjärtefråga och faktiskt vilja driva det av egen intresse och inte bara med tanke på lönekuvertet.

Ledarskapsutvecklare med portionsmetoden

Portionsmetoden är en metod som ledarskapsutvecklare tillika ledarskapsutbildare Christer Isehag har utvecklat med fokus på kundservice. Och vad som krävs för att kunna erbjuda inget annat än den bästa kundservicen med fokus på kunderna. Under en ledarskapsutbildning berättar han mer och förklarar att det hela tiden handlar om hur man bemöter allt från människor till hur personalen faktiskt bemöter klagomål från kunderna. Vinsten av att fokusera på portionsmetoden är framför allt nöjdare kunder som ger ökad försäljning. Men också mycket större arbetsglädje, trivsel och lojalitet från medarbetarna som dagligen har denna typ av kundkontakt.

Ledarskapsutbildare som vet vad han pratar om

Som ledarskapsutbildare gäller det att veta vad man pratar om och själv ha erfarenhet inom området. Vilket Thomas Lundqvist verkligen kan anses ha efter bland annat en post som chef på McDonalds. Under en ledarskapsutbildning fokuserar han egentligen kort och gott på en sak som är viktig för dig som är chef – kunskap. Det gäller att hela tiden fortsätta utvecklas, fortsätta lära sig och hela tiden vilja lära sig. Du kommer inte kunna allt inom ett företag men sätt dig inte med armarna i kors och tänk att det inte är ditt område se istället till att gör även det till ditt område.

Välkänd och väldigt bokad ledarskapsutbildare

Johan Dahl är en person som arbetar dagligen med ledarskapsutbildning då han är en välkänd och väldigt bokad ledarskapsutbildare. Fokus ligger på att den enskilde medarbetaren hela tiden ska känna att det finns energi till att fortsätta utvecklas. Och att utrymmer för egna idéer att ta form och utvecklas. Hur ska du som chef släppa taget och låta inspiration och idéer som du inte ens tänkt på ta plats? Hur ska du tillsammans med dina anställda varje dag hitta motivationen till att driva arbetet ännu lite till? Se till att få säljutveckling i världsklass även på ert företag.

Ledarskapskonsult är en yrkesroll

Ledarskapskonsult är en yrkesroll som kräver det lilla extra från arbetaren och förmodligen ett engagemang lite utöver det vanliga. Nina Karlsdotter är expert på att under en ledarskapsutbildning sätta huvudet på spiken och utmana nuet. Hur ser strukturen, systemet och ledarskapet på företaget ut idag och varför ser det ut som det gör? Hon fokuserar på att förändra och hitta nya vägar då det sällan är det allra bästa att bara fortsätta som vanligt varje dag utan faktiskt ge hela företaget en knuff med nya vindar. Hur ser ert företag ut idag och hur skulle det kunna se ut imorgon efter att ledarskapsutbildare Nina Karlsdotter gett sina synpunkter?

Ledarskapsutvecklare under en ledarskapsutbildning

Når du verkligen fram med full effekt som chef är en fråga som Per Furumo ställer sig som ledarskapsutvecklare under en ledarskapsutbildning. Fångar du och fängslar dem du pratar inför och tar du den faktiska plats som du förtjänar att ta? En viktig aspekt i chefskapet enligt ledarskapsutbildare Furumo är att ha en bra retorik och hela tiden arbeta och utveckla sin muntliga kommunikation. Ställ frågan till dig själv om du är maximalt professionell i det skarpa läget. Oavsett om svaret blir ja eller nej är det en fråga som fortsatt behöver utvecklas dagligen.

Känd retoriker och språkexpert

Barbro Fällman är en känd retoriker och språkexpert som ofta arbetar med att utveckla enskilda individer under en ledarskapsutbildning. Som ledarskapskonsult och ledarskapsutbildare vet hon vikten av att anpassa sitt tal till den målgrupp man pratar med. När du är chef kommer du upptäcka att visa grupper behöver ett mer professionellt bemötande än andra. Och vissa kommer du kunna eller rentav behöva skämta med för att få till en bra dialog. Chefskapet innebär att du behöver ha fingertoppskänsla över hur en situation ska behandlas varje gång. Utveckla både din retorik och även ditt eget språkliga bruk för bästa effekt.

Organisationens företagskultur

Organisationens företagskultur är inte något du ändrar i en handvändning men både Kjell Jäverberg och Zia Taravosh arbetar som ledarskapskonsult och ledarskapsutbildare. Med fokus just på hur du får till den allra bästa företagskulturen. En vanlig ledarskapsutbildning med dessa två duktiga och kompetenta personer innehåller fokus både på hur det traditionellt har sett ut längre tillbaka. Men också på hur det idag konstant utvecklas och hur just du och ditt företag ska följa med i dessa svängar. Vart ligger fokus för er när det gäller dessa frågor och framförallt vart vill ni egentligen nå genom att arbeta med dessa ämnen inom företaget?

Ledarskapskonsult som arbetar dagligen

Ledarskap och lärande är två sidor av samma process enligt Lennart Rohlin. Som ledarskapskonsult och ledarskapsutbildare arbetar han dagligen med dessa frågor. Och ständigt hjälper han till att utveckla företagare genom en ledarskapsutbildning. Han menar på att ledarskap behöver läras och lärande behöver ledas. Det går hand i hand och fallerar det andra kommer även det andra att rasa. Lägg fokus på ditt ledarskap och se till att konstant kunna hjälpa till med att leda lärandet hos olika individer. Väck deras lust till att lära och lotsa dem genom att se till att de lägger fokus på rätt områden vid rätt tidpunkter.