Ledarskapsutbildning i Göteborg

Ledarskapsutbildning för nya och erfarna ledare

Utbildning för ledare i Göteborg

Välj Göteborg för din ledarskapsutbildning

Gå din ledarskapsutbildning i Göteborg. Vi erbjuder tre utbildningar här: Ny som chef, Att leda utan att vara chef och Arbetsledarutbildning. Alla tre vänder sig framför allt till dig som är ny på din post som ledare eller chef. Det är bra att i inledningen av ditt nya uppdrag passa på att lära dig så mycket som möjligt om både fakta, teori och forskning inom ledarskapsområdet. Faktum är att även du som har jobbat ledare en tid som ledare har nytta av ledarskapsutbildning. När du går en utbildning får saker som du funderat på plötsligt sin förklaring. Det bidrar till att du kan utvecklas ännu mer nu när du fått fler bitar på plats. Välj en ledarskapsutbildning med fokus på ledaren är väl investerad tid.

Chefsutbildning för nya chefer

Vår chefsutbildning Ny som chef är för dig som nyss har blivit chef, eller som snart ska tillträda ditt nya chefsjobb. Under utbildningen i Göteborg lär du dig vad chefskap verkligen innebär. Du får hjälp att se chefens roll ur en ny synvinkel och lär dig använda dina egenskaper på bästa sätt. Att vara chef innebär ett stort ansvar och du behöver ha ordentliga kunskaper om hur ditt sätt att leda påverkar din grupp. Leder du på ett sätt som du vill eller känner du att vissa delar behöver justeras? Under vår ledarskapsutbildning guidar dig vår utbildningsledare mot din speciella ledarstil.

Utbildning för informella ledare

När du är en ledare men inte chef passar vår ledarskapsutbildning i Göteborg för den informella ledaren. Det här är en utbildning som innehåller viktiga delar för dig som ska leda en grupp, ett team eller ett projekt utan att vara chef. Det kan vara en svår sits att sitta på. Du förväntas få gruppen att prestera men samtidigt saknar du mandat i flera vikta delar. Genom att utbilda dig i ledarskap inser du även vilka krav du har rätt att ställa på din organisation. Du måste ha din chefs förtroende och stöd för att lyckas och du behöver känna till förutsättningarna för att få gruppen att vilja nå era mål.

Innehåll i ledarskapsutbildning i Göteborg

Innehållet i en ledarutbildning bör innehålla vissa saker för att räknas som en bra utbildning. Ledarskapets grunder är en självklarhet. Här tar utbildningsledare till exempel upp skillnaden mellan att vara en ledare och en chef. När du agera i ledarrollen behöver du ställa in dig på rätt nivå. Du är ledare och behöver bete dig som en sådan också. En utbildning ska leda dig på rätt väg i ditt sökande efter just ditt ledarskap.

Lär dig om nya spelregler

Lär dig om spelregler för ledaren

Skapa bra regler för din grupp

En annan viktig bit i en utbildning är att inse vilken stol du nu sitter på. Kan du vara vän med dina medarbetare och samtidigt behålla respekten för dig som ledare? Det här är ett dilemma som blir speciellt tydligt för dig som tidigare tillhört ett team och sedan blivit ledare för detsamma. Förmodligen har du en viss stil och har lagt upp ditt arbetsliv på ett visst sätt. Men som gruppens ledare gäller inte samma spelregler längre. Omställningen kan vara svår, speciellt om någon annan i teamet också ville bli dess ledare. En bra utbildning för informella ledare lär dig att lösa dessa knutar. Du får praktiska kunskaper som tydligt visar dig vilken stol du nu sitter på.

Kunskaper hjälper dig hitta dina ledartalanger

En ledarskapsutbildning i Göteborg skapar utrymmet du behöver för att utveckla dina talanger som ledare. Alla har olika färdigheter och känner nog till flera som du besitter. Under en utbildning får du tid att reflektera över dina fallenheter och även sätta ord på sådant som bidrar till dina svagheter. När du identifierat båda bra och mindre bra delar är det dags att börja jobba med dem. Börja gärna med de saker du känner att du gör bra och vidareutveckla dessa. Se till att skapa goda vanor. Det hjälper dig att jobba aktivt för att hitta dig själv som ledare. Får du bra idéer under en cykeltur så planera in en utflykt på cykel. Är promenader något du mår bra av så gå ut och gå. Vad det än är som stimulerar dig är det viktigt att de sakerna blir av. Det tillsammans med kunskap och lärande hjälper dig att mejsla ut din ledarstil.

Ledarskapsträning i Göteborg ökar lärandet

När du tränar upp ditt ledarskap genom en utbildning lär du dig också en hel del knep som gör att din trovärdighet som ledare snabbt ökar. Ett tips är att välja ut ett område där du vet att du är kunnig och sedan bygga vidare därifrån. Genom utbildning i Göteborg eller någon annanstans, eller på distans, ökar lärandet om ledarskapet. Ökade kunskaper ger goda förutsättningar för att bli en respekterad ledare som ditt team gärna följer.

Ledarskapsutbildning i Göteborg

Göteborg är en historisk plats med en lång tradition av ledarskap. Många svenska ledare som fått stor uppmärksamhet utomlands kommer från denna stad. P G Gyllenhammar, den tidigare Volvochefen, är en av dem. Hans ledarskap är välkänt av många och hans namn var på mångas läppar under hans storhetstid. Vi kan inte lova att du blir en stor ledare efter en av våra ledarskapsutbildningar, men du kommer att ha ökat dina kunskaper rejält.

Information om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad med omkring en halv miljon invånare. Stor-Göteborg har knappt en miljon invånare. Staden har alla förutsättningar att bli Sveriges mesta centrum för ledarskap. Staden var först i Sverige med att inrätta ett centrum för ledarskapsutbildning. Göteborgs Stads center för ledarutveckling (CLU). Att just Göteborg tagit detta initiativ är kanske inte så konstigt. Staden har en lång tradition av handel och näringsliv där det ligger vid Göta Älvs mynning.

I Göteborg finns även några av landets bästa institutioner för ledarskapsutbildning. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet tillhör landets bästa. Chalmers Tekniska Högskola är en annan högt rankad institution i Sverige. Tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Lunds Tekniska Högskola och Linköpings Tekniska Högskola. Att lära sig ledarskap i denna stad kan aldrig bli fel. Många av Sveriges internationellt sett mest erkända ledare har fått sin skolning i Göteborg.

Upplägg för våra utbildningar för ledare

Våra ledarskapsutbildningar i Göteborg är både teoretiska och praktiska Utöver praktiskt ledarskap får du kunskap om den senaste forskningen och uppskattade ledarskapsmodeller. Som deltagare är du mycket aktiv och får med jämna mellanrum öva genom workshops. Du har även möjlighet att kontakta din utbildningsledare efter avslutad utbildning. Detta har visat sig ha ett oerhört stort värde enligt tidigare deltagare. Den osäkerhet som du ibland kan känna som ledare försvinner ofta när du vet att du alltid kan få hjälp. Hjälp av någon som varit i din situation tidigare. Någon som är dokumenterat duktigt på att lösa problem.

Gediget utbildningsprogram

Utbildningsprogram i ledarskap

I Göteborg hittar du några av våra gedigna utbildningar i ledarskap

Förbered dig för en gedigen ledarskapsutbildning i Göteborg. Vi kan lova att det du får lära dig kommer att göra dig till en bättre chef. Du får även stifta bekantskap med andra deltagare som är i samma situation som du. Många behåller kontakten efter utbildningen, vilket gör att du fortsätter din kunskapsresa även efter att avslutade utbildningsdagar.

Vi har anpassad programmet så att  det ska passa moderna ledare och chefer. Våra recensioner talar sitt tydliga språk. Våra utbildningsdeltagare är mycket nöjda. Som ledare måste du ständigt utveckla din förmåga att leda dina medarbetare. Under våra utbildningar får du chansen till just detta i en trevlig och stimulerande miljö. Välkommen till våra gedigna utbildningar som utvecklar dig som både människa och ledare.

Utbildning lär dig vara ett föredöme

Ledarskap är mångfacetterat och en ledarskapsutbildning i Göteborg innehåller flera olika delar. Bland annat lär du dig vikten av vara ett föredöme för din personal. Du inser att du måste visa vägen för hur ni ska kunna uppnå företagets mål. Du får bland annat metoder för hur du löser en konflikt och hur du kan agera när saker och ting går fel. Genom att du föregår med gott exempel visar du vägen för hur dina medarbetare bör agera. De vill ju gärna vara som lika professionella som du är. Försök att vara en förebild i allt du gör på arbetsplatsen. Om du till exempel kommer i tid, behandlar dina medarbetare med respekt och är tydlig i din kommunikation kommer du att få samma agerande tillbaka.

Lär dig om gruppens utveckling i Göteborg

Under en ledarskapsutbildning i Göteborg lär du dig att det är viktigt att varje stadie för en grupp blir genomfört på ett lyckosamt sätt. En grupp går nämligen igenom flertalet stadier under sin utveckling mot ett riktigt framgångsrikt team. Allt för att gruppen för varje passerad del ska blir starkare. Om något då går snett under en fas kan det få följdverkningar genom gruppens hela livscykel, vilket en utbildning kan lära dig mer om.