Välja ledarskapsutbildning

Välj rätt ledarskapsutbildning

Konsten att välja utbildningBehöver du hjälp med att välja ledarskapsutbildning som passar för just dig? Vänd dig då till oss på Hjärtum Utbildning så guidar vi dig rätt bland våra utbildningar för ledare. Hos oss hittar utbildning för teamledare, arbetsledare, projektledare och gruppledare. Vi har kurser för nya chefer och mer erfarna ledare. Ledarskap är en egen profession och det är viktigt att du får rätt kunskaper i rätt tid. Detta gäller både när du är ny som ledare och när du jobbat flera år. Innehållet i din utbildning ska stämma mot den plats i karriären som du befinner dig i just nu.

När du är ny har du behov av grunderna inom ledarskap och din ledarskapsutbildning bör fokusera på att ge dig den viktiga baskunskapen först och främst. Därefter kan du successivt bygga på med mer färdigheter. Att välja ledarskapsutbildning när det här med ledarskap är nytt för dig kan vara knepigt. Vi hjälper dig gärna, så att det blir rätt för dig.

Ledarskapsutbildning leder till utveckling

När du jobbat ett tag i ledande befattning infinner sig ofta ett behov av vidareutveckling och påfyllnad av kunskap. Detta för att inte fastna i invanda hjulspår och riskera att hamna på efterkälken när det kommer nya metoder och modeller för ledare. Att välja ledarskapsutbildning är att välja vidareutveckling och säkerställa att du är uppdaterad inom ledarskapsområdet.

Att fundera igenom det här med ledarskapsutbildningar som kan passa för dig är ett bra sätt att kontrollera dina kunskaper. När du bläddrar igenom utbildningsmaterial och läser om innehållet i olika utbildningar får du en bra uppfattning om vad som är aktuellt just nu. Känner du att det kommit mycket ny forskning och nya metoder är det klokt att uppdatera dina kunskaper.

Utbildning på distans eller i klassrum?

Hos oss kan du välja om du vill gå din ledarskapsutbildning i klassrum eller på distans. Vissa utbildningar går dessutom som rena webbutbildningar. Då deltar alla via datorn. På våra distansutbildningar finns det kursdeltagare både i klassrummet och på distans, så kallad hybridutbildning. Vilken variant du väljer är upp till dig. I alla fallen får du en gedigen och grundlig utbildning, som är anpassad för den utbildningsform du valt. Till exempel har en webbutbildning ofta kortare pass och fler korta pauser. Detta beror på att det kan vara ansträngande att sitta framför datorn en längre tid.

Samarbete med andra deltagare

Samarbeta med övriga kursdeltagareDu är med på övningar och samarbetar med andra utbildningsdeltagare i fysiska grupper eller i breakout-rooms, om du deltar på distans eller på en webbutbildning. Kort sagt får du nödvändiga lärdomar i ledarskap, oavsett vilken form du väljer att delta i. Du skaffar dig kunskaper som underlättar i ditt ledarskap och träffar andra deltagare som är i samma situation som du. Våra duktiga utbildningsledare guidar dig rätt genom pedagogiskt uppbyggda föreläsningar som varvas med övningar och diskussioner. Vänd dig med förtroende till oss på Hjärtum Utbildning när du ska välja en ledarskapsutbildning!