Chefsutbildning i försäljning

Chefsutbildning med försäljningsteknik

Utbilda dig i försäljning även som chefChefsutbildning i försäljning är kanske inte det första man tänker på när man pratar om ledarskapsutbildning för ledare. Men faktum är att förmågan att kunna sälja är av stor betydelse för en chef. Du har ofta ett stort och värdefullt nätverk och träffar mycket människor. Flera av dessa kan vara potentiella köpare av företagets varor eller tjänster. Att då ha baskunskaper i försäljningsteknik kan vara skillnaden mellan en genomförd affär och en missad affär. Det gäller att snappa upp köpsignalerna och känna in behoven hos kunden. Detta är förmågor du kan öva upp och finslipa, även om du inte är säljare till yrket. Mycket handlar om inställning och att våga prova.

Utbildning med avsnitt om sälj

För att lyckas med försäljning utan att ha någon tidigare erfarenhet, krävs det att du går någon typ av chefsutbildning som innehåller ett säljavsnitt. Där får du tillgång till grundläggande metoder och övar upp ditt sätt att tänka i säljbanor. Ett mycket bra säljknep är att ge exempel på hur er produkt eller tjänst kan hjälpa kunden med ett problem eller bidra till förbättring. På detta vis ger du kunden ett sätt att motivera ett inköp, både för sig själv och för andra i organisationen. Till exempel: ”Med den här maskinen kan ni producera även denna typ av vara och på så sätt bredda ert sortiment och nå nya kunder.”

Lär dig knepen att sälja i rollen som chef

Ett klassiskt sätt att lyckas med försäljning är att erbjuda något mer, utöver själva produkten/tjänsten. Det kan vara en gåva på köpet, extra lång garantitid, gratis uppdateringar eller något tillbehör. Oftast är det lättare att ge något som ger ett mervärde till köpet, istället för att sänka priset. Din chefsutbildning i försäljning tar upp sådana saker och kan även ge tipset att det är bra att sätta ett datum för hur länge ditt erbjudande gäller. Genom att tidsbegränsa sätter du press på kunden att agera nu och inte sen. Annars är risken stor att annat kommer emellan, eller att en annan leverantör erbjuder något som kunden nappar på istället.

En chefsutbildning ökar din säkerhet i säljsituationer

Det är viktigt att du uppvisar självsäkerhet, både inför det du säljer och inför dig själv. Efter att ha deltagit i en chefsutbildning i försäljning har du fått kunskaper som stärker din självkänsla och ökar din säkerhet i säljsituationer. När du vet hur du ska agera blir det lättare att tala för det du säljer och du uppvisar automatiskt en större auktoritet och inger förtroende. När du tror på dig själv och är entusiastisk över din vara eller tjänst så säljer du också bättre. Självklart ska du vara kunnig inom ditt område och helst också inom kundens område, för att verkligen förstå dennes behov och önskemål.

Kunskaper om försäljningsteknik för chefen

Vad är det som gör att kunden ska välja just dig och ditt företag, framför dina konkurrenter? Inom försäljning är det mycket bra att det du erbjuder skiljer sig från övriga leverantörers erbjudanden. Om inte själva produkten skiljer sig nämnvärt är det extra viktigt att ha bra kring-erbjudanden. Förstklassig kundservice, servicetekniker på plats inom två timmar eller gratis uppgradering när nästa upplaga kommer. Din chefsutbildning kan hjälpa dig att tänka i rätt säljbanor och komma in i rätt tänk. Ta gärna en stund och skriv ner dina egna säljtips. Det kan vara sådant som du har en känsla av kommer att fungera på just dina kunder. Det kommer att löna sig.